17.Bölüm

839K 45.6K 51.8K
                                    

Bora sistemin admini, yani yöneticisiydi. Doğal olarak Naz! Bu sistemin de şifre ile korunduğunu gördüğümde, yüksek bir kahkaha atmıştım. Artık gerçekten sinirlerim bozulmaya başlamıştı.

Şirketin tüm bilgilerinin saklı olduğu, yalnızca senin erişebileceğin, tüm rakip firmalardan, siber hırsızlardan, aklına gelebilecek her şeyden ve herkesten koruyacağın bu özel sisteme ne şifre vermişsindir Bora? O güzel ve anlamakta zorluk çektiğim zekan zor yola mı yoksa akla gelmeyeceği düşünülen basit yola mı yöneltmiştir seni?

Derin bir nefes aldım ve Bora'nın kasasının şifresini "Belki de budur." düşüncesiyle panele girdim. Sonuç olarak, kasası da özel güvenlikle korunuyordu. Kasasının şifresini bana söyledikten sonra belki değiştirmiş olabilirdi; fakat bilgisayarına da aynı şifreyi vereceğini düşüneceğim, HATTA BİR GÜN ŞİRKETİNİN ÖZEL SİSTEMİNE GİRİŞ YAPACAĞIM Bora'nın aklına gelmezdi. Vallahi benim de aklıma gelmezdi Naz, ne yalan söyleyeyim...

Ve şifre doğruydu!

Hızla, bünyelerine ekledikleri gıda şirketinin adını arama yerine girdim. Kağıtlardaki dosya şirketin bir yıllık mali değeri üzerine, teker teker yapacakları tüm masraflar değerlendirerek oluşturulmuş raporlar dizisiydi ve dolar üzerindendi. Anladığım kadarıyla evdeki hesabın çarşıya uymadığı yer, toplam harcanması gereken bütçenin, hesapladıklarının üzerinde olmasaydı. Yapmam gereken ilk şey, şirketin geçen seneki yani Bora'ların bünyesine katılmadıkları zamanki yıllık masraflarını incelemekti. Dosyadaki altıncı kağıdın kenarına Bora'nın el yazısıyla yazılan, "kâr, zarara neden dönüşüyor?" notunu düşünmenin başlangıç aşamasında tutmam gerekirdi. Hakikaten neden dönüşebilirdi? Bilmiyorum Naz, işletme okuyup hemen geleceğim.

Gıda şirketinin geçen seneki tüm masraflarını tek tek incelediğimde, zaten ezberimde yer tutmaya başlayan dosyadaki sayılarla karşılaştırma yapmaya başladım. Çok ciddi açıklar yoktu ama farklılıklar vardı. Bunların Karabey Holding'in bünyesine girmeleriyle alakalı olabileceğini düşünüyordum. Algılayabileceğim en basit mantık, fazla masraf o kadar kâr gibi bir şeydi sanırım. Devir tasarruf devri Naz, "az masraf çok kâr" diyor artık CEO'larımız.

Geçen sene gıda şirketi, Bora'lara satılmadan yılda 2 milyon, 232 bin dolar kâr ediyor görünürken, Karabey Holding zarara giriyor gözüküyordu. Şirketin geçen seneki masraflarının yazılı olduğu hanelerdeki sayılarla, dosyadaki masrafların yazılı olduğu hanelerdeki sayılara aynı anda bir kez daha baktım. Geçen seneki ilgili hanedeki sayıyla, Karabey Holding için oluşturulmuş bu seneki ilgili hanedeki sayının bağlantısı yoktu.

Fakat elimdeki kağıtlarla, bilgisayardaki sayıların her bir haneleri arasında ilginç bir oran vardı. Henüz, ben bu oranın sebebini anlayamıyordum. Git yat Naz, uykum geldi. Gıda şirketinin geçen seneki faaliyetlerinin sisteme giriş tarihi Bora'yla öpüştüğümüz gündü. Çüş Naz! Ne alaka şimdi ya? Yani 10 Mart'tı. Elimdeki raporlarsa bugüne aitti.

Elimdeki dosyayı sistemde aratıp, açtım. Bilgisayar ekranını ikiye ayırarak, geçen seneki faaliyetleri de açtım. Ve rastgele aynı haneleri, TL'ye çevirmeye başladım. Bunun için de Microsoft Excell'de kendim bir sayfa açarak, yazmaya başladım. Bora da seni inşallah, bilgisayar ekranı gibi ikiye ayırmaz Naz!

Şimdi karşımda daha büyük sayılar vardı.

Çüş! Naz? Olabilir mi böyle bir şey?

Maça Kızı 8Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin